28 янв. 2016 г.

Lugemiskoeraga lugema! Infotund õpetajatele ja lapsevanematele

Neljapäeval, 11. veebruaril algusega kell 17.30 toimub Torupilli raamatukogus (Gonsiori 36) lugemiskoerte-teemaline infotund. Koerte abil laste lugemisjulguse ja -huvi kasvatamine on nii Eestis kui maailmas laialt levinud meetod. Lugemiskoerad on erikoolituse läbinud sõbralikud loomad, kes heal meelel kuulavad, kuidas neile raamatut ette loetakse. Sealjuures pole tähtis, et esitus oleks sorav: koer selleks ongi, et laps saaks harjutada, ilma et tema oskustele otsest hinnangut antaks. Selline tegevus sobib hästi näiteks neile, kellel on lugema õppimise suhtes mingil põhjusel tekkinud tõrge.

Kohtumisel kõneldakse lugemiskoerte abil läbi viidava õppe põhimõtetest ja meetodist ning antakse nõu, mida peaks vanem või õpetaja teadma last koera juurde suunates. Infotunnis osalevad ka iiri setter Elba ja tema perenaine, kes alustavad Torupilli raamatukogus nii eesti kui vene emakeelega laste kuulamist veebruaris.
Elba ei ole ainus Tallinna Keskraamatukoguga seotud lugemiskoer. Koerad ootavad ettelugejaid ka eestikeelse kirjanduse osakonna laste- ja noorteteeninduses (Estonia pst 8), võõrkeelse kirjanduse osakonnas (Liivalaia 40), Laagna raamatukogus (Võru 11) ja Nõmme raamatukogus (Raudtee 68).

Rohkem infot koerte kohta saab Tallinna Keskraamatukogu lastelehelt   www.keskraamatukogu.ee/lasteleht (rubriigis Kutsume), infotunni ja Elba kohta aga Torupilli raamatukogust telefonil 600 9113 või e-posti aadressil  torupilli@tln.lib.ee .

Для  русскоязычных детей тоже работает собака.

Teate edastaja
Liisa Randmaa
Tallinna Keskraamatukogu
eestikeelse kirjanduse osakond
laste- ja noorteteeninduse pearaamatukoguhoidja
683 0913 Liisa.Randmaa@tln.lib.ee
www.keskraamatukogu.ee/lasteleht

Комментариев нет: