21 янв. 2016 г.

PRESSITEADE                                                                                                      21.01.2016

Tallinna Keskraamatukogu uued ringid lastele ja noortele
Jaanuaris ja veebruaris alustavad Tallinna Keskraamatukogus tegevust loovtegevusring, inglise keele klubi ja Kirjutamise Klubi, millest ootame osa võtma lapsi ja noori. Kõigis ringidest osalemiseks on vajalik eelregistreerimine. Osavõtt on tasuta!
·         Loovtegevusring MUSARTO
„MUSARTO“ on suunatud noortele vanuses 12−16. Ringis arendatakse läbi mängulise ja põneva tegevuse noorte muusikalisi oskusi ja rühma koostööd. Loovusringis on olulisel kohal tähelepanu, kujutlusvõime, loovuse, ettevõtlikkuse ja eneseväljendusoskuse arendamine. Lisaks muusikale on ringis kasutusel ka muud väljendusvahendid – kunst, kirjutamine, argumenteerimine ja liikumine. Ringi tööd juhib muusikaosakonna raamatukoguhoidja Maria Kohv, kes on lõpetanud Tallinna Ülikooli muusikateraapia erialal ja viinud varasemalt läbi loovtegevusringe Kristiine Lasteaias, Kristiine Sotsiaalmaja Eakate Päevakeskuses ja Tallinna Tugikeskuses „Juks“.
Esimene kohtumine toimub täna, 21. jaanuaril kell 16.00. Eelregistreerimine muusikaosakonnas kohapeal, telefonil 683 0912 või e-postil muusika@tln.lib.ee.
Loovtegevusringi kohtumised toimuvad  kaks korda kuus Tallinna Keskraamatukogus (Estonia pst 8). Eelnev muusikaline ettevalmistus ei ole vajalik.
·         Inglise keele klubi „Have fun with English“
4. veebruarist kuni 5. märtsini toimuvad Tallinna Keskraamatukogu võõrkeelse kirjanduse osakonnas (Liivalaia 40) inglise keele klubi kohtumised, kus õpitakse keelt alternatiivseid meetodeid kasutades - mängides, meisterdades, lauldes, tantsides jne. Klubi sobib erineva emakeelega lastele. Kohtumisi viib läbi Lingua Franca OÜ esindaja Inga Leimann, kes on õppinud Tartu Ülikoolis inglise filoloogiat, läbinud Tallinna Ülikoolis õpetaja koolituse ja saanud Cambridge’i ülikoolist inglise keele õpetaja 4. taseme sertifikaadi.

Klubi toimub kahes vanuserühmas laupäeviti ja neljapäeviti:
ü  kuni 2. klassi lapsed  on oodatud laupäeviti kell 13.00-13.30 kuupäevadel: 06.02, 13.02, 20.02, 27.02, 05.03.
ü  3.-5. klassi lastele toimub klubi neljapäeviti kell 14.00-14.45 kuupäevadel: 04.02, 11.02, 18.02, 25.02, 03.03.
NB! Osalejate arv on piiratud. Eelregistreerimine e-posti aadressil vko@tln.lib.ee. Igaks kohtumiseks saab registreerida kuni eelneva päeva kella 16.00-ni.
·         „Kirjutamise Klubi“
22. veebruarist kuni juunini toimuva klubi eesmärgiks on tutvustada noortele erinevaid tekstiloome võimalusi ning sellega seotud elukutseid. Klubi loob võimaluse mitmesuguste loominguliste kirjutamisvõtete proovimiseks, aga pakub noortele ka toetavat keskkonda oma senise loomingu esitamiseks ja tagasiside saamiseks. Ootame osalema 14–26-aastaseid noori.
Klubi esimene kohtumine toimub 22. veebruaril kell 17.00 Tallinna Keskraamatukogu rõdusaalis (Estonia pst 8). Avakohtumise teemaks on improkirjutamine ja juhendajaks on Marite Butkaite, kes on Drakadeemia dramatiseerimise ja individuaalõppe juhendaja. Drakadeemia on erakool, mis ainukesena Eestis pakub näidendite kirjutamise kursusi ja loovkirjutamiskursusi.
Lisainfo ja registreerimine kuni 17. veebruarini e-posti aadressil laste@tln.lib.ee ja telefonil 683 0914.
Klubi läbiviimist toetab Hasartmängumaksu Nõukogu.
Teate edastaja
Mari Sieberk
Tallinna Keskraamatukogu arendusjuht
683 0907 Mari.Sieberk@tln.lib.ee

Комментариев нет: